Barnvakterna!

Jag, Tim och Philip har idag varit barnvakter. Måste säga att vi är ganska br barnvakter. Oliver hade roligt och Agnes sov hela tiden. Skrattade lite när hon vaknade och ville ha lite mat. De är söta de där kusinerna. Oliver trodde att Tim och Philip var mina kusiner och kallade de därför "Kusinerna". Hade nog aldrig klarat av det själv. Tack för hjälpen!

Nu är jag trött och sovfärdig. Ska bara orka släpa kroppen nerför trappan och försöka skriva lite i min skrivbok. Måste komma någonstans med kärleksdikten jag ligger efter med. Har iallafall fått en liten idé. Kanske skriver en liten sång. Om det går.. Dikten kan bli både en dikt och en sång. Det är ju nästan samma sak egentligen. Aqua gjorde ju om Rosor är Röda till en låt, varför skulle inte jag då kunna göra en låt av en otroligt bra dikt signerad Louisa Sallborg då för? Jag är faktiskt en jävel på att skriva dikter om jag får säga det själv. 

Godnatt!

 


Datorn luktar bränt.

Är det ett tecken på överhettning? Det är förmodligen dags att stänga av nu.

Jag har dåligt samvete och en vattenblåsa i munnen

Jag har inte rört mig utanför dörren idag. Jag har inte borstat tänderna och jag skulle behöva en dusch. Som vilken annan söndag som helst i Louisa Sallborg Callins liv. Måste skärpa mig. Har ätit upp en tredjedels full skål med popcorn idag också. Aja, jag ska köpa gymkort imorgon. Pappa har erbjudit sig att betala både gymkort och "sim"-kort. Tack för det! Men då sätter det igång på riktigt, det är när jag tänker på det som jag känner att den här dagen inte är så illa ändå. Att jag kan få sitta inne idag och vara lite ofräsch.

I väntans tider blir inte mycket gjort

Det är en kvart kvar till veckans Idol-reprisers början.

Har jag städat och lyssnat på Kent? Svar: Nej.


Wildbirds & Peacedrums

Tankarna far iväg och kvar blir ett hänfört skal när man har Wildbirds & Peacedrums i lurarna. Den här låten är speciellt bra. Andreas Werliins röst är otroligt skön!


It's kind of mysteriuos, isn't it?


Blue eyes, blue eyes what's the matter matter?


090927

Det känns som att det här kommer bli en väldigt produktiv söndag. Som vanligt.. Jag gick och la mig 10 igår och vaknade 8 idag så egentligen så ska det väl bli det, men jag känner mest för att ligga i mitt rum och se veckans repriser av Idol, lyssna på musik och städa. Känns som en Kent-dag.. Kanske ska ta mig an några av de andra 8 skivorna i Kent-boxen som jag fortfarande inte har lyssnat på? Det är väl kanske på tiden. Har ju bara haft den i 9 månader, men det är ju inte särskilt lång tid? Ett barn hinner bara födas på den tiden, inget konstigt med det.

Så. Kent och städning. Idol och soffpotatisa sig lite senare. Måste köpa en baddräkt eller nåt också egentligen. Mina pengar bara försvinner.

Brinn pengar brinn..


Pappa?


Väg 73

Så var det klappat och klart. Cirkus Cirkör, Rickard Olsson och EMD. Det förstnämnda mer imponerande än det sistnämnda. Jag har kommit fram till vad mitt projektarbete i 3an ska innehålla idag också! Något med Cirkus. Kanske åka med och dokumentera och kanske på något sätt medverka i musiken.. Det måste ha något med musik att göra eftersom jag faktiskt går estet/musik. Men det känns som att det skulle passa mig ganska bra. Jag älskar allt som har med cirkus att göra! Cirkusmusik och böcker om cirkuslivet och att gå på cirkus. Framförallt Cirkus Cirkör, de lägger upp allt på ett annat sätt än vanliga "cirkusar". De har inga djur utan använder sig endast av sina kroppar. Tillbehör också såklart!

Nu sitter jag här och funderar på hur trevligt det skulle va med en snygg akrobat till man och lyssnar på Anna Ternheim och Iryas Playground. Glider iväg till andra platser och försvinner in i min egna lilla värld..

Min värld är fin.


Jag har hittat min analoga kamera!

Så idag är jag väldigt glad och väntar bara på att få en svartvit filmrulle av Lasse så man kan sätta igång med fotandet. Det är mycket roligare att framkalla bilder än att sitta vid datorn i 200 år med en digital bild. Det känns äkta på ett annat sätt än när man sitter framför datorn.
Tycker jag.
Sen är det såklart mycket enklare med det digitala eftersom man ser resultatet på en gång istället för att testa sig fram med en provremsa. En dator har man ju hemma också, det blir så dyrt med mörkrum och allt som hör därtill hemma. Ska satsa på ett stativ efter jul iallafall. Kanske kan bli årets julklapp. Ett munspel och ett kamerastativ. Gud vad jag är bra på att önska mig bra julklappar nuförtiden! 

Hur i hela fridens namn ska jag hinna få ihop närmare 6000 till 9e december?! Någon som vill sponsra en resa till Playa del Ingles? Någon? Ingen? Nähe..


Jag sa aldrig att det var den modernaste modellen..


Inspiration

Jag vill ändra här nu. Fixa en ordentlig header och göra hela bloggen fin. För är den inte lite väl tom just nu?

Julia Margaret Cameron




Hela livet var ett disco

Fast den här söndagen är mest fylld av idol, glosögdhet och hunger. Väldigt mycket hunger. Måste äta nåt snart annars vet jag inte vart jag ska ta vägen för det här är inte okej. Dessutom så har Bea kompisar här och jag är sådär härligt söndagsfräsch som jag brukar vara dagen före måndag. Ska göra ett ryck innan Johanna kommer hit iallafall.

Den här helgen har varit riktigt bra! Den började hos Finsken med hamburgare och massa godis, Idol och frisersalong a'la Johanna med klippingar och färgningar. Alla kunder nöjda! Senare den kvällen, (02.15), åkte vi till Nynäs och Ellen. Väldigt mysigt ute på hennes veranda med Ellen och Signe och Jessica och Sara och Felix och David och Wall. Lördagen var lugn med städning, tvätt och Linnéa. Vi hyrde film och gjorde fruktsallad. Fruktsallad ska vara mitt substitut för chips tror jag. Det är ju godare! Man slipper uppstoppad-känslan, godismagen och förstoppning i en vecka. Join the fruit side of life!

Undrar om man kanske ska ta itu med städningen igen då? Tycker inte att jag gör annat än städar hela tiden..

Gossip är så himla bra!


Diane Arbus


Ett riktigt bra fynd kan göra en hel dag

En väska och ett par skor har införhandlats idag. Skorna gratix för dom betalade mormor, för att hon är så gullig. Hämtade skivorna också och fick lite dåligt samvete.. Men jag får skylla mig själv. Det känns bra ändå. Nu står alla Håkans skivor i hyllan. Endast EP:n fattas. Det känns braaaaaa!

Lånade ingen världsmusik idag iallafall. Hittade ingen. Däremot fanns Kristian Anttili och Alf där, The tallest man on earth, Florence Valentin och The Sounds senaste. Det är roligt med skivor. Det är roligt att köpa skivor. Det är roligt att sitta i sin säng och titta i konvolutet och sjunga med i låtarna som man inte kan. det är helt nytt. Känslan när man ställer in den splitter nya skivan som man har suktat efter så länge. Det är underbart. Att bläddra bland skivorna i butiken och inte kunna köpa alla bra skivor man hittar är däremot hemskt. Hjärtat blir lite tyngre och en känsla av hopplös fattigdom infaller. Nästan så att man vill gråta. Samma känsla när man lämnar tillbaka en underbar Anna Ternheim skiva till Biblioteket när man bara vill ha den kvar och njuta igen och igen och igen och igen. Den skivan ska jag köpa när jag har råd. Efter jul typ. Innan jul får stackars jag sitta hemma och vara fattig..

Men just nu kan jag njuta av en massa nya skivor i en månad!


Måste ju egentligen spela piano, meeeeen..

Hundarna och datorn behöve mig mer? Eller? Inte? Jo. 

Alltså seriöst är jag smart eller? Jag har beställt två skivor som jag inte har råd att betala. Det blir ju nästan 400 spänn för två skivor! Tänk om man var rik och kunde köpa tusen miljarder skívor utan att det märktes i plånboken! När jag blir rik ska jag ha ett musikbibliotek, (notera att jag skrev 'när' inte 'om'), där ska alla bra skivor i hela världen finnas. Världen största bra-musik-bibliotek! Men det har inte jag. Önskar att Nynäs bibliotek hade lite mer skivor. Det är lite begränsat utbud smdet är nu. Men det funkar ju bra iallafall. Imorgon när jag lämnar tillbaka låne-skivorna från biblioteket ska jag låna lite världsmusik, när man ändå är där liksom. Från Afrika och Amerika och en massa länder. Var på Ale Möller-konsert i lördags med mamma och det var så himla bra! Johanna bara suckade när jag föreslog att vi kunde åka och kolla på det på fördjupningsveckan. Det var nog bara jag som tyckte att det var en bra idé egentligen.. Så det fick man inte dela med sig av heller.

Linda sa att det är bra att jag analyserar mig själv och hör när något blir knasigt när jag sjunger. "Det betyder att du är musikalisk" fick man minsann höra. Vilket kan vara en fördel när man går en musiklinje på gymnasiet..

Nu ska jag se Ice Age 3 och se om den är lika dålig som alla, (dvs borka och finsken), säger.

Pusskalas!


You're gone from here soon you will disappear, fading into beautiful light


Cleopatra, Nefertiti och Hatsheptsut


Fantasi


Håkan!

Min kamera dog efter ca. 10 bilder vilket resulterade i ganska lama bilder. Men det är några iallafall.


Skeleton you are my friend, but you are made of bone

I flera dagar har jag haft en konstig kallsups-känsla i näsa/bihålor/huvud. Otroligt obehagligt. Det går liksom inte att göra nåt åt det heller verkar det som. Har väl fått swine flu helt enkelt. Men det skulle ju vara trevligt. När man precis har hittat häst och allt. Bra jobbat!
Nej, jag är frisk. Alla andra är sjuka däremot. Eller ja, nästan alla.
Men nu har jag kommit försent och vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Mjukisbyxor går liksom emot mina principer så det känns ganska uteslutet. Fast det hade varit skönt.

Jag upptäckte precis att pappas manliga miniskulptur i grekisk stil har pläp. Han är ganska vältränad så det måste ju betyda att modellen har tagit steroider. Eller så har han bara väldigt litet könsorgan. Om man vill spåna vidare. Vilket en normal person inta hade gjort. Eller, jo kanske. Det är roligt i vilket fall som. Nej, jag har inte tid med det här! Måste klä på mig..




RSS 2.0